//=$col1_visible;?>
//=$col1_visible;?>
Veelgestelde vragen
Veelgestelde vragen
//=$text05;?>-
-
Dat heet triage. Ze doet het om een juiste inschatting te maken van welke zorg er voor u op welk moment nodig is. Ze heeft hier een speciale opleiding voor gevolgd en als huisarts kan je niet zonder! Behalve voor triage is het ook een manier voor de huisarts om zich voor te kunnen bereiden op uw komst. De voorbereiding is beter als bekend is waar u voor komt.
-
Een consult duurt 10 minuten. In die 10 minuten moet ‘alles’ gebeuren. U doet uw verhaal, uw huisarts onderzoekt u indien nodig, bedenkt wat er met u aan de hand is en wat hij of u er aan kan doen. Vervolgens krijgt u de uitleg en soms nog een verwijsbrief of recept. Na uw vertrek voert de huisarts alles in in de computer. U zult begrijpen dat het al een kunst is dit in 10 minuten voor elkaar te krijgen. Als u dan ook meerdere klachten wilt bespreken kan dat niet zonder uit te lopen en een langere wachttijd te veroorzaken. Dit willen we voorkomen.
-
U zult merken dat het steeds drukker is in de praktijk. U moet vaker een aantal dagen, soms zelfs een week wachten voor u kan komen als het een niet-spoedeisende klacht is. Dit is natuurlijk erg vervelend. Zowel voor u als patiënt, als voor ons als assistente en huisarts.
Het streven is om de wachttijd niet langer te laten zijn dan 1-2 dagen. De reden dat dit niet altijd lukt is de grote wisseling in drukte (zorgvraag) en de toegenomen hulpvragen in de praktijk. Veel chronische zorg wordt vanuit de ziekenhuizen overgeheveld naar de huisarts (bijvoorbeeld diabetes, hart- en vaatziekten). De huisarts heeft steeds meer personeel in de praktijk werken dat hij ook aan moet sturen.
Natuurlijk een enorm mooie vooruitgang in de zorg in Nederland, maar niet direct makkelijk uit te voeren op praktijkniveau. We horen u denken, zet er dan gewoon een achtste arts bij! Maar de financiering van de gezondheidszorg zit zo in elkaar dat er niet automatisch meer geld beschikbaar komt als het drukker wordt.
-
Dit komt omdat zorgverzekeraars de apotheken verplichten een bepaald merk van het medicijn af te leveren. De zorgverzekeraars bepalen zelf voor hun verzekerden welk merk door hen vergoed wordt en welke niet. Daar heeft de apotheek of huisarts geen enkele invloed op. Het voorkeurmerk van de zorgverzekeraar geldt vaak voor een beperkte periode, meestal tussen de 3 en 12 maanden. Het kan dus zelfs vaker veranderen. Zorgverzekeraars proberen namelijk elke keer de goedkoopste medicijnen in te kopen. U zult, als u dan toch uw oude merk pillen wilt, dit zelf moeten betalen. We kunnen u vertellen dat zowel wij huisartsen als uw apotheker dit erg vervelend vinden en er op landelijk niveau onze zorgen over uiten.
-
Nabestaanden hebben geen recht om het dossier van een overleden familielid in te zien (u mag alleen uw eigen dossier inzien). Toch kunt u na het overlijden van een familielid met vragen blijven zitten en graag het een en ander willen uitzoeken. Dan kunt u contact opnemen met de huisarts. Bespreek uw vragen met hem of haar. Vaak levert een gesprek waarin overwegingen worden toegelicht meer op dan inzage in het dossier.
-
De huisartsen geven geen medische verklaringen af. Lees wat hiervoor de redenen zijn in de PDF.
-
Nee, dat is nu nog niet geregeld. Apotheken zijn vaak al wel gekoppeld, dit is bijvoorbeeld makkelijk als u in het weekend hulp nodig heeft via de dienstapotheek. De koppeling met andere huisartsen en huisartsenposten zal binnenkort tot stand komen. Via ikgeeftoestemming.nl kunt u aangeven of u wilt dat uw medische gegevens beschikbaar zijn voor andere zorgverleners.
-
De praktijk stuurt mij een bericht via het patientenportaal. Hoe weet ik dat ik een nieuw bericht heb?
Via instellingen/account kunt u bij push notification het vinkje aanzetten, u krijgt dan een melding dat er een bericht voor u klaar staat.
-
U kunt apotheek Hummelo en Keppel bereiken op telefoonnummer 0314-384591, ze zijn dagelijks geopend van 8.30u-12.00u en van 14.00u-17.00u.
-
Deze vraag kunt u het beste voorleggen bij de apotheek, u kunt apotheek Hummelo en Keppel bereiken op telefoonnummer 0314-384591.
-
Deze kunt u verkrijgen via uw eigen apotheek.
-
Via onderstaande link zijn veel vragen beantwoord over het patiëntenportaal. Staat uw vraag er niet bij, wilt u dan de assistente mailen. Zij zou dan contact met u opnemen.
Ook voor storingen kunt u terecht op onderstaande link, ook kunt u zelf een storing melden.
Heeft u problemen met inloggen, de assistente heeft wekelijks een technisch spreekuur, hiervoor kunt u een afspraak maken. Zij kijkt dan samen met u waarom het inloggen niet lukt
https://uwzorgonline.nl/consumenten/hulp-en-veelgestelde-vragen/
-
1 x per week heeft de assistente een technisch spreekuur voor hulp bij het instaleren van het patientenportaal.
U kunt hiervoor een afspraak maken op 0314-381212
Wilt u meer weten over de functies in het portaal en of hulp bij het gebruik van het patientenportaal?
De bibliotheek heeft hiervoor trainingen van Digivitaler, informeer hiervoor bij uw plaatselijke bibliotheek.
-
Als u gebruik maakt van het patientenportaal dan kunt u 1 E-consult sturen per 5 uur.
Mocht u dringend antwoord nodig hebben dan verzoeken wij u om de assistente te bellen.
-
U kunt dan het beste even contacten met de assistente.
Zij kan dan het oude mailadres ontkoppelen en de nieuwe gegevens noteren.
We kunnen u dan een nieuwe koppelingscode mailen
-
Maakt u gebruik van de services van Uw Zorg online? Dan heeft u een account aangemaakt met uw e-mailadres. Voor Uw Zorg online heeft iedereen een uniek e-mailadres nodig voor een account.
Als u een account heeft met uw eigen e-mailadres weet u zeker dat alleen u bij uw medische gegevens kunt.
Via verschillende aanbieders maakt u eenvoudig een gratis extra e-mailadres aan.U kunt ook een zogenaamd e-mail alias aanmaken. Met een alias maakt u voor een bestaand e-mailadres een extra adres aan. Hierdoor komen voor beide e-mailadressen de berichten in hetzelfde postvak binnen.
Voor meer informatie zie onderstaande link:
-
Dit kan diverse redenen hebben:
- U heeft een nieuw mailadres -> contact u met de assistente?
- U app van uwzorgonline of artsopzak heeft een update nodig -> kijk in uw appstore/playstore of er een nieuwe update is
- Er is een storing bij uwzorgonline/artsopzak? ->
https://uwzorgonlinegebruikers.statuspage.io/
Bij veelgestelde vragen op onderstaande link zou u kunnen kijken als het om een specifiek probleem gaat.
Ook kunt u bellen met de assistente, we kunnen u dan uitnodigen op het technisch spreekuur
-
-
-
U vangt dan de middelste straal van de urine op in een schoon potje om op de praktijk te laten onderzoeken. Tot u naar de praktijk gaat bewaart u het in de koelkast. U belt met de assistente en zij spreekt met u een tijd af wanneer u urine kunt inleveren.
Lever het bij voorkeur voor 10.00 uur in bij de balie zodat wij de tijd hebben het te onderzoeken, te laten beoordelen door de arts en zo nodig medicatie voor te schrijven en de apotheek tijd heeft dit klaar te leggen.
U spreekt met de assistente af hoe u aan de uitslag komt. -
Tegenwoordig weten we dat bij gezonde vrouwen een blaasontsteking meestal vanzelf over gaat. We wachten daarom het liefst met het voorschrijven van medicatie. Dat kan u natuurlijk zelf ook doen door pas na een dag of drie bij aanhoudende klachten uw urine langs te brengen. Mocht u niet gezond zijn (denk bijvoorbeeld aan een afwijking aan uw nieren, of diabetes) of u heeft koorts of veel buik- of flankpijn, dan wacht u natuurlijk niet met urine brengen.
-
Via mijnslingeland.nl of ons patientenportaal van de huisartsenpraktijk kunt u uw eigen bloeduitslagen inzien.
Wilt u dit met de huisarts bespreken dan kunt u via het portaal een bericht sturen, natuurlijk kunt u ook contact opnemen met de assistente.
De voorkeur is om dit ’s ochtend te doen. Zij kan dan met de huisarts overleggen wat er doorgegeven kan worden en wat het beleid is.
Dit geldt ook voor andere uitslagen en of onderzoeken. -
De zorg van de huisartsenpraktijk valt niet onder uw eigen risico.
Dit betreft; alle telefoontjes, spreekuur afspraken en visites.
Als de huisarts extra onderzoek aanvraagt zoals: foto's, laboratoriumonderzoeken, verwijzing naar specialist of medicatie voorschrijft valt dit wel onder uw eigen risico.
Voor vragen of meer informatie kunt u contact opnemen met uw eigen zorgverzekeraar.
-
Nee. Dit is veilig. Het kan geen kwaad om deze vaccinaties in korte tijd of gelijktijdig te krijgen. Ons afweersysteem kan op meerdere vaccins tegelijk reageren.
-